VARTA

Varta за леки и лекотоварни автомобили

Мощност, производителност и надеждност са най-важните фактори за определяне на качеството на автомобилна батерия VARTA. Продуктовата гама включва акумулаторни батерии за леки и лекотоварни автомобили, комерсиална техника - камиони, микробуси, автобуси, селскостопански машини, строителна техника и механизация, акумулатори за мотоциклети, скутери, АТВ мотори, джетове и моторни шейни, както и Батерии за каравани, лодки, слънчеви и индустриални приложения.

 

 

 

  VARTA ULTRA dynamic е предназначен за МПС, за които е необходимо максимално количество енергия и оптимална начална мощност. Благодарение на технологията AGM, тази акумулаторна батерия притежава дълъг живот, напълно без поддръжка, специално създадена за разполагане с екстремна мощност.

 

 
 

 

  SILVER dynamic осигурява надеждна енергийна доставка дори и на превозни средства с над средно електрическо оборудване, дори при най-екстремни условия, а и разполага с огромни мощности в резерв. Особено подходящи са за дизелови автомобили. Притежава дълъг живот благодарение на новата технология PowerFrame.

 

 

 

  BLUE dynamic е предназначен за всички категории съвременни превозни средства с повишени спецификации в оборудването. Притежава отлични характеристики за безопасност и висока надеждност. Разполага с дълъг живот благодарение на новата технология PowerFrame.

 

 
 

 

  BLACK dynamic е за всеки джоб. Предназначен е за по-старите автомобили, както и за по-малки превозни средства с по-ниски изисквания към количеството подавана енергия, т.е. с по-ниско ниво на ел. оборудване. Произведена е по новата технология PowerFrame за по-дълъг живот.

 

 
 

 

Varta за комерсиална техника - товарни автомобили, автобуси, селскостопански машини и строителна механизация


  VARTA Promotive Silver е предназначен за превозни средства, които трябва да осигуряват отлична производителност всеки ден. Притежава висока циклична стабилност и изключително дълъг живот, благодарение на "Longlife Technology SHD".
  Promotive Silver осигурява стабилно подаване на енергия дори при високи нива на изисквания, независимо дали е в МПС за градско движение, за обществен транспорт или за дълги разстояния. Притежава минимален саморазряд, благодарение на калций-сребърната технология, изключително дълъг живот, студен старт за големи двигатели дори и при изключително високи и ниски температури. Варта Силвър е напълно без поддръжка, благодарение на използваната Acid Reserve Design and Labyrinth lid technology и няма нужда да се допълва с вода.

 
 

  VARTA Promotive Blue е стабилна батерия, напълно без поддръжка и 10 пъти по-устойчива на вибрации, както се изисква съгласно европейските норми. Друга впечатляваща характеристика е осигуряването на максимална мощност дори и след продължителни периоди на престой. Това е прави подходяща за широк спектър от приложения, например за всички строителни, селскостопански и тежкотоварни автомобили. Притежава минимални саморазряд, благодарение на калций-сребърна технология, напълно без поддръжка и няма нужда да се долива вода.

 

  VARTA Promotive Black е предназначен за по-стари превозни средства и на тези с по-ниски енергийни изисквания и степен на оборудване, независимо дали са товарни автомобили, строителни и земеделски машини. Притежава минимален саморазряд, благодарение на хибридната технология, дълъг експлоатационен живот и високи нива на циклична стабилност.