Monbat

Стартерни акумулаторни батерии за леки и лекотоварни автомобили - Monbat

Производствената гама стартерни батерии за леки и лекотоварни автомобили на Monbat включва сериите с класическа конструкция - Dynamic, Dynamic JIS, Premium, Formula, а така също и серия AGM с търговското наименование GEM. Монбат е производител на акумулаторни батерии с разнообразно приложение. Основна дейност на Monbat е производството на оловно-кисели стартерни и стационарни батерии и тяхното обслужване. Като приложение, батериите покриват целия спектър от леки и товарни автомобили, тежки камиони и селскостопански машини, експлоатирани в нормални и екстремни условия на околната среда. Продуктовата гама включва стартерни батерии, стационарни батерии, батерии за фотоволтаични системи, специални батерии с военно приложение (конструирани както по Руски така и по НАТО стандарти) и локомотивни батерии.

 

  GEM са изработени по AGM или Absorbent Glass Mat технология. Абсолютно НЕобслужваем, защитен от изливане на киселина, напълно безопасен, притежаващ екстремна устойчивост на върхови натоварвания, дълъг експлоатационен живот, устойчивост на дълбок разряд и температурни колебания, повишена устойчивост на вибрации и механични сътресения, както и оптимална стартова мощност и максимален капацитет. GEM се произвежда с капацитети от 50 до 95 Ah.

 

 

  PremiumPremium серията на Монбат е предназначена за автомобили с по-високо ниво на електрическо оборудване. Особено подходящ е за дизелови автомобили, защото притежава с до 30 % по-висока стартова мощност и изключителна сигурност при експлоатация. Той е напълно необслужваем - Sealed Maintenance Free или SMF.

 
 

  Серия Formula са 12 V, подходящи за всички класове автомобили. Необслужваеми (Maintenance Free), подходящи за автомобили със стандартно ниво на електрическо оборудване – от 50 до 100 Ah.

 
 

  Dynamic и Dynamic JIS са 100 % преработваеми батерии с постоянство през целия период на експлоатация – от 35 до 100 Ah. Тези автомобилни батерии са конструирани според изискванията на Японския стандарт и специално според нуждите на някои Японски и Корейски автомобили.