Bosch

Bosch За леки и лекотоварни автомобили

Използването на Silver технологията на Bosch намалява до голяма степен предизвиканата корозия от излъчваната топлина и така повишава значително експлоатационната продължителност на акумулатора.

Bosch предлага акумулаторни батерии за всяко изискване. С много високите си капацитет и ток на студено Bosch осигуряват стартиране на автомобила практически при всякакви външни температури. Иновационната решетъчна технология прави тези енергийни пакети устойчиви на високите температури в моторното пространство. Едновременно с това решително се намаляват разходът на вода и корозията. Това означава: минимално саморазреждане, екстремна устойчивост на къси отсечки на движение и оптимална функционална сигурност през целия период на експлоатация.

 


  Bosch S3 е икономичното решение за автомобили с малко допълнителни електрически консуматори. Той е 100 % необслужваем и предлага продължително и надеждно енергозахранване. Притежава надеждност и стартова мощност на съответна цена за компактния клас и за автомобили с малко оборудване за комфорт.

 

 
 
 
 

  Bosch S4, чрез своите технически параметри е превъзходен за използване при всички класове автомобили. Той се препоръчва както за автомобили от компактния клас, така и за автомобили с повишено оборудване. Мощният източник на енергия за сигурно стартиране изпълнява повишените изисквания към мощността във всички класове автомобили. При 97 %-но покритие на пазара се изпълняват и специалните изисквания на азиатските автомобили. Притежава 15 % по-висока мощност при студено стартиране, 20 % по-голяма експлоатационна продължителност, осигурява надеждно потребностите от електроенергия за средно оборудване за комфорт в автомобила.

 
 

  Bosch S5 е абсолютно необслужваем и притежава 30 % повече мощност при студено стартиране, повече мощностни резерви, повече сигурност. За взискателни клиенти надеждното захранване на допълнителното електрическо оборудване е важен фактор за избора на акумулатор. Bosch S5 е особено подходящ за автомобили от най-новото поколение, защото високите изисквания на производителите за първоначално вграждане са изпълнени и често преизпълнени. Silver-технологията и резервният капацитет повишават значително експлоатационната продължителност, т.е. с 30 % по-дълъг живот. S5 притежава екстремна устойчивост на къси отсечки на движение.

 
 

  Bosch S6 означава енергия със съвсем ново измерение. Той покрива високата консумация на новите автомобили, като по отношение на сигурност и технически характеристики поставя нови мащаби. Високата му производителност гарантира отдаването и приемането на електрически ток с изключително високи стойности.

Съвременните луксозни автомобили предлагат все по-широко и по-модерно оборудване, за да бъде ежедневното пътуване по-комфортно и сигурно, а автомобилът по-ефективен и надежден. Вчерашните „екстри” вече са стандартно изпълнение. Консумацията расте.

Предимствата на Bosch S6


  - екстремна устойчивост на циклично натоварване
  - 100% устойчивост към механични сътресения
  - двойно по-дълъг живот
  - 100% необслужваем
  - 100% защита срещу изливане при всяко положение на акумулатора
  - тройно по-голяма производителност
  - препоръчителен в зависимост от оборудването в автомобила не само за луксозните автомобили, но и в средния клас

 
 

 

За комерсиална техника - товарни автомобили, автобуси, селскостопански машини и строителна механизация


  T3 на Бош е силовият пакет, който предлага винаги 100% мощност. Той е необслужваем, възможно доливане на вода и притежава циклична устойчивост: превъзхожда EN-стандарта. Изключително устойчив на вибрации.

 

 
 

  T4 Heavy Duty е произведен, чрез използване на Silver-технология - мощностни резерви и при голямо натоварване и екстремни температури. Той е абсолютно необслужваем, притежава до 20 % по-голяма стартова мощност, сигурен старт също и след по-дълги престои, разполага с 3 пъти по-голяма циклична устойчивост и 10 пъти по-устойчив на вибрации от традиционните.


  - Безопасност и при монтаж в купето на транспортното средство
  - Годен за съхранение 15 месеца
  - Удобство при транспортиране чрез ергономични дръжки за носене

 
 

  T5 Heavy Duty Extra е предназначен за екстремно голяма необходимост от електроенергия и чести разреждания – използване при товарни автовлакове със спални кабини за превоз на далечни разстояния, при транспорт с подемна платформа, пожарни автомобили, комфортни туристически автобуси и автобуси от градския транспорт. Притежава всички предимства на T4 HD и допълнително:


  - 30 % по-висока експлоатационна продължителност от традиционните
  - 4 пъти по-висока циклична устойчивост
  - Особено бързо зареждане и разреждане на акумулатора
  - 10 пъти по-устойчиви на вибрации от традиционните
  - HDE - Heavy Duty Extra е с допълнителна стъклена вата върху сепаратора
  - За транспортни средства за далечни разстояния и с много електрически консуматори